Terug naar de vorige pagina

7 augustus 2019

De Zomerschool voor nieuwkomers

Kinderen van de Zomerschool tijdens de EHBO excursie

De derde editie van de Zomerschool in Lichtenvoorde voor nieuwkomers is nog in volle gang. Van 23 juli tot 29 augustus volgen kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een verblijfsstatus geheel vrijwillig verschillende activiteiten in het Sociaal Cultureel Centrum Den Diek. Dit jaar zijn er 35 enthousiaste deelnemers die ondanks de warme dagen elke dag weer present zijn.

Drie ochtenden per week kunnen zij onder andere excursies, workshops, yogalessen en bijeenkomsten met gastsprekers volgen. Het doel van de Zomerschool is kinderen op een speelse manier hun Nederlandse vaardigheden verder te laten ontwikkelen en diverse aspecten van de Achterhoekse cultuur te leren kennen. Ook wordt door het volgen van deze activiteiten de woordenschat uitgebreid.

Betrokkenen

De Zomerschool kent veel betrokkenen. Lessen worden net als vorig jaar gegeven door studenten die in samenwerking met verschillende organisaties uit de regio excursies, workshops en bijeenkomsten organiseren. Ook ontbreekt het niet aan vrijwilligers. Veel inwoners en ouders van de deelnemers hebben zich aangemeld om te helpen.

Excursies

Elke woensdag is er een excursie. Op deze dag mogen de nieuwkomers een vriend of vriendin meenemen. In de afgelopen weken is er al veel georganiseerd. Seesing Personeel heeft als gastspreker verteld over het voeren van een sollicitatiegesprek en hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Ook heeft EHBO Lichtenvoorde een leerzame excursie gegeven over het verlenen van eerste hulp en heeft het Lepel Atelier een kunstles georganiseerd. Verder worden het Stadsmuseum in Groenlo, de molen Hermien in Harreveld en Skik en Zo in Lichtenvoorde bezocht.


Terug
naar boven