Terug naar de vorige pagina

9 mei 2019

‘De Huiskamer’ bij Marianum in Lichtenvoorde van start!

Wethouder Jos Hoenderboom bij de opening van De Huiskamer

Afgelopen woensdag opende Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde officieel ‘De Huiskamer’. Een ruimte in de school voor jongeren die op zoek zijn naar een rustige plek om huiswerk te maken, ideeën in te brengen of vragen te stellen. ‘De Huiskamer’ is een samenwerkingsverband tussen Scholengemeenschap Marianum, Bureau Mazzel en de gemeente.

In ‘De Huiskamer’ kunnen alle jongeren terecht die op zoek zijn naar extra ondersteuning, rust en een plek waar ze in een veilige omgeving een (vertrouwelijk) gesprek kunnen voeren. Het kan zijn dat zij door omstandigheden thuis moeilijk huiswerk kunnen maken. Bijvoorbeeld jonge mantelzorgers die rust zoeken. Of het kan gaan om jongeren die op zichzelf aangewezen zijn door scheiding van ouders. Ook kan het zijn dat ze een goed idee hebben en ze geen plek kennen om dat idee te delen.

Uniek concept

Wethouder Jos Hoenderboom was aanwezig bij de opening: “Natuurlijk ben ook ik trots op dit mooie resultaat. Het concept van ‘De Huiskamer’ is uniek in onze regio en misschien wel ons land. Een prachtige plek van en voor de jeugd, die voortkomt uit een bijzondere samenwerking. De jongeren gaan zich hier vast en zeker thuisvoelen. Ik wens alle gebruikers heel veel succes en plezier!”

Aansluitend aan lestijden geopend

De Huiskamer is iedere week open op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.30 – 16.00 uur. De ruimte is ingedeeld in verschillende kleuren en daarmee gebieden. Het groen/blauwe gedeelte is voor het maken van huiswerk. Het gele gedeelte is om te ‘chillen’ en vragen te stellen. En in de studio neemt de Moraalridder van Mazzel regelmatig livestreams op over onderwerpen die ouders en jongeren aangaan.


Terug
naar boven