Terug naar de vorige pagina

1 mei 2019

Lezing over dementie in Lievelde op 19 juni

Een ouder echtpaar dat elkaar vasthoudt

Professor Manu Keirse is psycholoog en deskundige op het gebied van verlies en rouw. Hij vertelt op woensdag 19 juni bij Uitspatting De Besselinkschans, (Heringsaweg 18) in Lievelde over leven met dementie. Hij doet dat op een heel aansprekende manier. Hierbij weet hij de kern van het leven met dementie te raken.

Na de diagnose dementie volgt voor de persoon met dementie, partner en familie een tijd waarin veel verandert. Veranderingen die gevoelens van verdriet en verlies met zich mee kunnen brengen. Steeds opnieuw moet je nieuwe wegen zoeken, zodat het leven (samen) de moeite waard blijft. Hoe doe je dat? En wat kan je helpen om met de gevolgen van dementie om te gaan? Na de pauze vertelt een partner hoe zij het leven met haar man voortzet nu hij Parkinsondementie heeft. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. Er is een middag- en een avondbijeenkomst. De middagbijeenkomst is van 13.30 tot 16.00 uur en de avondbijeenkomst van 19.00 tot 21.30 uur. De zaal is een halfuur voor aanvang open.

Meer informatie & aanmelden

Gezamenlijke zorgaanbieders, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, gemeente en VIT-hulp bij mantelzorg organiseren de bijeenkomst. Iedereen die te maken heeft met dementie is welkom. Deelname is gratis. Aanmelden kan via telefoonnummer 085 – 48 57 580 of via www.dementieachterhoek.nl.


Terug
naar boven