Terug naar de vorige pagina

25 april 2019

Buurtbemiddeling in Oost Gelre

Man boort een gat in het plafond

Soms hebben mensen last van hun buren. Denk aan geluidsoverlast, overhangende takken of pesterijen. Verschillende leefpatronen kunnen leiden tot ruzies en irritaties. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit. Maar soms ontstaat er een conflict waardoor prettige omgang met elkaar niet meer mogelijk is. Buurtbemiddeling kan dan helpen.

Zoekt u een oplossing voor een conflict met uw buren? Dan kunt u zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Samen bepalen we of het conflict bemiddelbaar is. Voorwaarde is dat mensen vrijwillig deelnemen aan Buurtbemiddeling.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is neutraal en richt zich op het herstel in communicatie tussen buren. Zodat u samen weer verder kunt. We werken in een bemiddeling toe naar een oplossing die voor beide aanvaardbaar is. Bemiddelingsgesprekken en afspraken zijn vertrouwelijk.

Buurtbemiddeling is gratis

Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van Oost Gelre. We vinden het belangrijk dat buren prettig met elkaar kunnen omgaan. Daarnaast kan het een juridische procedure voorkomen.

Zelf een probleem met de buren oplossen

Het is altijd goed om te proberen een probleem met de buren eerst zelf op te lossen. Maar hoe pak je dat het beste aan? Op www.problemenmetjeburen.nl vindt u veel tips en ervaringsverhalen. U vindt er ook een stappenplan voor het gesprek met de buren.

Contact met Buurtbemiddeling

Komt u er niet zelf uit met elkaar? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling. U kunt bellen naar 06 – 53 70 32 07 of e-mailen naar buurtbemiddeling@buurtplein.nl. Kijk voor meer informatie op:  www.buurtplein.nl/diensten/buurtbemiddeling.

Bij spoed: bel 112

Bij buitensporige agressie, alcohol- en drugsproblematiek kunt u terecht bij de politie. Bij spoed belt u 112! In situaties waar geen spoed is kunt u bellen met 0900 – 8844.


Terug
naar boven