Terug naar de vorige pagina

25 april 2019

Achterhoekse Unieke Spelen van start in Aalten

Logo Achterhoekse Unieke Spelen

Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: “Meedoen is belangrijker dan winnen!” Met deze gedachte is er, in navolging van de Special Olympics 2018, een nieuw evenement in het leven geroepen: De Achterhoekse Unieke Spelen!

De aftrap van de Unieke Spelen is in gemeente Aalten op zaterdag 22 en zondag 23 juni.Het evenement vindt eens per twee jaar plaats in één van de Achterhoekse gemeenten. De Achterhoekse Unieke Spelen hebben een bijzonder doel. Namelijk om sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, van jong tot oud, kennis te laten maken met het uitgebreide sport- en beweegaanbod in de Achterhoek. Meedoen, ontmoeten en plezier maken, zijn de belangrijkste pijlers van dit unieke evenement!

Programma en meer informatie

Het programma tijdens de eerste editie bestaat uit vijf sporten, demosporten en verschillende clinics. Ook vindt als nieuw onderdeel van de Triathlon Aalten de Unieke Recreatieve Triathlon plaats. Wil je meer informatie over de Achterhoekse Unieke Spelen en wil je rustig het aanbod van activiteiten bekijken? Kijk dan op www.achterhoekseuniekespelen.nl(externe link). Aanmelden kan tot en met 15 juni via de website.


Terug
naar boven