Terug naar de vorige pagina

12 april 2019

VIT-hulp bij mantelzorg – Activiteiten voor mantelzorgers in april en begin mei

Logo VIThulp

Mantelzorgcafé – tref- en informatiepunt voor mantelzorgers.

Datum: Dinsdag 16 april van 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Hotel Restaurant ‘t Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde

Bij het Mantelzorgcafé ontmoet u andere mantelzorgers in een informele sfeer. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Daarnaast kunt u vragen stellen aan de mantelzorgconsulent. Zij ontvangt u met een kopje koffie of thee. Aanmelding hiervoor is niet nodig.

RELAX! Energie en ontspanning

Datum: 8 en 22 mei om 19.30 uur
Locatie: De Mattelier in Groenlo

Woensdagavond 8 mei start de eerste van 2 bijeenkomsten van de training ‘Energie en ontspanning’. Deze is bedoeld voor mantelzorgers die ondanks alle taken die ze extra krijgen als mantelzorger ook goed voor zichzelf willen (blijven) zorgen. Als deelnemer krijg je praktische handvatten aangereikt om bewust te leren luisteren naar jezelf en naar wat je nodig hebt. Trainer Anouchka de Vries van Hanmeda maakt hierbij gebruik van een combinatie van Qi Gong, Mindfulness en meditatie. De oefeningen kunnen staand of zittend worden uitgevoerd en hierdoor geschikt voor iedereen. De training, bestemd voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT, wordt gratis aangeboden. Aanmelding is noodzakelijk en kan tot 24 april.

Bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun naasten

Datum: 10 mei van 11.00- 13.00 uur
Locatie: Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde

Onder de titel ‘De Kracht van Herinneringen’ organiseert VIT-hulp bij mantelzorg de komende periode bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun naaste(n).

Tijdens een serie van acht bijeenkomsten komen thema’s aan de orde als de schooltijd, vakanties, het huishouden, spelletjes van vroeger enzovoort. Door voorwerpen te zien, te ruiken of te voelen komen mooie gesprekken tot stand. Voor de lunch is een gezamenlijk gedeelte, de lunch wordt apart genuttigd zodat ook naasten (mantelzorgers) ervaringen kunnen uitwisselen. Daarbij krijgen ze tips aangereikt van de mantelzorgconsulenten. De bijeenkomsten vinden overwegend op de vrijdag plaats. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 10 mei. Deelname is gratis, dankzij bijdragen van de gemeente Oost Gelre, het Oranjefonds, Stichting Brentano’s, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Dr. C.J. Vaillantfonds en het R.C.O.A.K.

Alzheimer Café: ‘Is het vergeetachtigheid of dementie?’

Datum:             Woensdagavond 24 april 20.00 – 21:30 uur (inloop vanaf 19.30)
Locatie:           Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde

Op 24 april is verpleegkundig specialist Ingrid Beckers te gast in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde en zij legt dan uit waar je op kunt letten als je bang bent om dementie te hebben of als je je zorgen maakt om iemand in je omgeving die meer dan anders vergeetachtig is.

Vergeetachtigheid is iets dat bij ouder worden hoort. Maar het kan ook bij een ziekte horen, zoals depressie of dementie. Veel mensen die bij hun vader of moeder merken dat ze moeite hebben met onthouden of die bij zichzelf merken dat ze meer dan normaal vergeten, zijn bang dat het beginnende dementie is.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere vierde woensdag van de maand. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer info op www.alzheimer-nederland.nl.


Terug
naar boven