Terug naar de vorige pagina

12 april 2019

Durf je wèl?! – Geef kinderen het lef voor zichzelf op te komen

Sommige kinderen hebben moeite met vriendjes maken, nee zeggen en voor zichzelf opkomen. Helemaal niet nodig! ‘Durf je wél?!’ is een sociale weerbaarheidstraining en geeft kinderen het zelfvertrouwen en het lef voor zichzelf op te komen. Op 9 mei start de training in Aalten.

Durf je wèl?! is een gratis training voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De training is in kleine groepen met maximaal 10 kinderen.

Wat gaan we doen?

Wat een kind lastig vindt – en dat kan voor ieder kind anders zijn – oefenen we samen.  Bijvoorbeeld:

  • kennis maken met andere kinderen
  • een praatje maken
  • vragen of je mee mag doen
  • reageren op complimenten en kritiek
  • zelf kritiek geven
  • je mening geven
  • ‘nee’ zeggen
  • omgaan met pesten

Wanneer?

Op donderdag 9 mei start na schooltijd een Durf je wèl?! training in de gemeente Aalten. De trainingslocatie kiezen we in overleg. Iedere bijeenkomst duurt een uur en een kwartier.

Meer weten of aanmelden?

Kijk op http://preventieplatformjeugd.nl voor alle informatie. U kunt uw kind ook via de website aanmelden. U kunt ook contact opnemen met Sarah Pelgrim, zij geeft de training. Zij is bereikbaar via (0314) 35 61 71 of s.pelgrim@sensire.nl.


Terug
naar boven