Terug naar de vorige pagina

29 maart 2019

‘De kracht van herinneringen’ – bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun naasten

VIT-hulp bij mantelzorg organiseert ‘De kracht van herinneringen’. Dit zijn bijeenkomsten voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Herinneringen ophalen, gezelligheid en het plezierig omgaan met elkaar staan daarbij centraal. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 10 mei.

Dementie is heel ingrijpend. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de mensen om hem of haar heen. Wat kun je nog samen doen, waar moet je rekening mee houden en hoe kun je de band met elkaar versterken? Dit komt aan de orde tijdens de bijeenkomsten.

Herinneringen delen

Tijdens acht bijeenkomsten komen thema’s aan de orde als de schooltijd, vakanties, het huishouden, spelletjes van vroeger enzovoort. Door voorwerpen te zien, te ruiken of te voelen komen mooie gesprekken tot stand. De deelnemers eten de lunch apart van hun naasten. Zo kunnen naasten en mantelzorgers ook ervaringen uitwisselen met elkaar. Daarbij krijgen ze tips van de mantelzorgconsulenten.

Eerste bijeenkomst op vrijdag 10 mei

De bijeenkomsten zijn (meestal) op vrijdag van 11.00 – 13.00 uur bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 10 mei. Meedoen is gratis.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Bel met VIT via telefoonnummer (0544) 82 00 00 (werkdagen van 9.00 – 15.00 uur). U kunt ook binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel. Dat is elke dinsdagochtend van 9.00 – 11.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Wegwijzer Dementie

De gemeente Oost Gelre heeft een wegwijzer dementie ontwikkeld. In deze folder vindt u veel informatie en praktische hulp voor mensen met dementie en hun naasten in Oost Gelre. U vindt de wegwijzer op sameninoostgelre.nl (zoek op ‘wegwijzer dementie’), of haal hem af op het gemeentehuis.


Terug
naar boven