Terug naar de vorige pagina

13 maart 2019

Vervoer naar stembureau per electrocar

De electrocar rijdt in Lichtenvoorde en Groenlo

Op de dag van de verkiezingen kunnen inwoners die slecht ter been zijn, zich naar het stembureau laten brengen met de electrocar van Careaz/Marga Klompé. Heeft u vervoer nodig naar één van de stembureaus in onze gemeente, dan is één telefoontje voldoende.

Alle stemlokalen zijn zo ingericht dat mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen. Ze kunnen er met een rollator, rolstoel of scootmobiel goed terecht. Bij drie stembureaus is de gelegenheid om dichtbij te parkeren met de auto minder. Dit gaat om de stemlocaties Stadhuis Groenlo, St. Jozefschool Lichtenvoorde en De Bult in Vragender.

Vervoer per electrocar

De gemeente wil deze inwoners helpen om hun stem uit te kunnen brengen. De gemeente werkt daarin samen met Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Die maken al langere tijd gebruik van een electrocar die op afroep beschikbaar is om bewoners te vervoeren. Die service wordt nu uitgebreid voor iedereen die moeite heeft om bij een stemlocatie te komen.

Twee telefoonnummers

Op de verkiezingsdag, woensdag 20 maart, rijden 2 electrocars van en naar de stemlocaties. De electrocars rijden van 7.30 tot en met 21.00 uur. U kunt met de chauffeur een afspraak maken voor het vervoer. U kunt bellen:

  • Lichtenvoorde en omliggende kernen: 06-22 15 47 21
  • Groenlo en omliggende kernen: 06-57 98 81 83

Terug
naar boven