Terug naar de vorige pagina

13 maart 2019

Cursus Opvoeden & Zo maakt opvoeden net wat makkelijker

Moeder en kind zitten op de grond en kijken naar elkaar

21 maart start in Aalten

“Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik zorgen dat het thuis weer gezellig is met de kinderen?” Iedere ouder worstelt wel eens met dit soort opvoedvragen. Want kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. De cursus Opvoeden & Zo maakt het opvoeden net wat makkelijker.

Tijdens de cursus bespreken ouders hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden. De cursus bestaat uit vijf avondbijeenkomsten.

Datum:    21 maart
Tijd:          19.30-21.00 uur
Locatie:   Basisschool St. Jozef, Dijkstraat 6, Aalten.

Programma op maat

Tijdens de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod. Denk aan aandacht geven en prijzen. Maar ook grenzen stellen en afspraken maken met je kind, bijvoorbeeld over bedtijd. Het programma stellen we samen op basis van de wensen en vragen van de ouders.

Ervaring van een ouder

“Tijdens de cursus kreeg ik handige tips van de begeleiders en andere ouders. Daarnaast vond ik het fijn te ontdekken dat ik niet de enige ben die zich soms onzeker voelt over de opvoeding. Natuurlijk, soms moet je streng zijn en ongewenst gedrag corrigeren. Maar tijdens de bijeenkomsten stond het stimuleren van goed gedrag voorop. Daar hebben we als gezin veel profijt van gehad. Het is écht gezelliger geworden thuis!”

Meedoen is gratis

Ben je ouder van kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar? En woon je in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk? Dan kun je gratis meedoen. Sarah Pelgrim (Sensire) en Dofien Houwer (MEE Oost-Gelderland) begeleiden de bijeenkomsten. Je kunt je aanmelden via: www.preventieplatformjeugd.nl.


Terug
naar boven