Terug naar de vorige pagina

30 januari 2019

Ouderen lopen huur- en zorgtoeslag mis

Een oudere vrouw voert een gesprek met een adviseur

Veel ouderen laten geld liggen en lopen toeslagen mis. Dat blijkt uit het Regioplan-onderzoek van KBO-PCOB. De regels over huur- en zorgtoeslag zijn erg ingewikkeld en veranderen vaak. Veel mensen denken ook niet in aanmerking te komen. Vaak ten onrechte.

Huur- en zorgtoeslag zijn in het leven geroepen voor mensen met weinig inkomen en vermogen. Zodat de huur van de woning en de zorgpremie betaalbaar blijven. Het is belangrijk jaarlijks te controleren of u (nog steeds) in aanmerking komt voor een toeslag.

Laat u geld liggen?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huur- en/of zorgtoeslag? Op de website van de Belastingdienst vindt u alle informatie: www.belastingdienst.nl. Via www.toeslagen.nl kunt u toeslag aanvragen. Of bel met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag. Voor meer informatie en hulp kunt u gratis terecht bij onze ouderenadviseurs. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met Ilse van de Kamp, via i.vandekamp@oostgelre.nl of (0544) 39 35 69 (maandag, donderdag en vrijdag).


Terug
naar boven