Terug naar de vorige pagina

30 januari 2019

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Word vrijwilliger bij Stan (voorheen: HartveiligWonen)

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met Stan (voorheen HartveiligWonen) worden vrijwilligers via sms of de app opgeroepen om de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

In Oost Gelre verbeteren we de acute hulpverlening door Stan burgerhulpverlening. Stan bestaat uit een netwerk van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren/defibrilleren. Kun je ook reanimeren? Word dan burgerhulpverlener via www.ikbenstandby.nl!

Burgerhulpverleners en AED’s gezocht

Burgerhulpverleners blijven altijd nodig. Iedereen die woont en/of werkt in Oost Gelre kan zich hiervoor opgeven. We zijn ook op zoek naar AED’s die door organisaties, verenigingen, instellingen of particulieren beschikbaar worden gesteld. Deze AED’s kunnen dan bij een calamiteit ingezet worden. Meld je aan als burgerhulpverlener of AED-beheerder via www.ikbenstandby.nl.

Hoe werkt Stan burgerhulpverlening?

Als u zich heeft aangemeld via www.ikbenstandby.nl wordt uw account goedgekeurd als u uw profiel volledig in heeft gevuld. In het systeem geeft u zelf aan op welke tijdstippen of dagdelen u beschikbaar bent. Krijgt u een oproep, dan bepaalt u zelf of u gaat. U bent niet verplicht om naar het slachtoffer te gaan. Het systeem houdt er rekening mee dat niet iedereen kan en stuurt meerdere burgerhulpverleners een oproep. Als er voldoende burgerhulpverleners hebben aangegeven naar de melding te gaan, volgt er een afmelding voor de overige vrijwilligers.


Terug
naar boven