Terug naar de vorige pagina

19 december 2018

Uitreiking Unieke Achterhoekersbordje aan bedrijf XHC in Vragender

Wethouder Jos Hoenderboom, eigenaren Gerhard en Rinie Kronenberg en Suzanne Klein Wolterink van WSPA

Wethouder Jos Hoenderboom reikte afgelopen week het Unieke Achterhoekersbordje uit aan het bedrijf XHC in Vragender. Het bedrijf maakt kant-en-klare chalets en mantelzorgwoningen voor binnen- en buitenland. Het bedrijf heeft inmiddels 35 medewerkers op de loonlijst, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. XHC ontving het bordje als waardering voor de bijzondere werkwijze met deze werknemers.

“We kijken vooral naar wat mensen wél kunnen. Aan de hand daarvan zoeken we passend werk. Dat levert veel op. Werknemers zitten goed in hun vel en gaan door het vuur voor je. Als ik ze bij wijze van spreken midden in de nacht zou bellen, staan ze gelijk klaar. Dat zegt wel wat.” Eigenaar Gerhard Kronenberg praat met passie over zijn bedrijf en zijn team van medewerkers. Bij XHC Exclusieve Hout & Chaletbouw werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Daar staan we voor open. Gemotiveerde krachten slagen bijna altijd, ze zijn zeer welkom. En mensen ontwikkelen zich. Dat is mooi om te zien.”

Iedereen doet er toe

Vijftien tot twintig procent van het personeel van XHC kwam binnen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers-Servicepunt Achterhoek (WSPA) komt geregeld met kandidaten met verschillende achtergronden. “Deze mensen gaan hier volwaardig aan de slag omdat ze een kans verdienen. We willen iedereen mee laten doen. De menselijke maat is heel belangrijk. Meestal gaat het goed, soms werkt het niet. Dat kan overigens van twee kanten komen. Dan neem je afscheid van elkaar. Maar je hebt het wel geprobeerd,” vertelt Gerhard.

“Werk is een cruciale factor om mee te doen”

Wethouder Jos Hoenderboom is onder de indruk van de aanpak bij XHC. Een werkwijze die past bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. “We zijn als gemeente heel blij met bedrijven die open staan voor mensen die moeilijk aan de gang komen. Dat past bij ons motto: iedereen moet naar vermogen kunnen meedraaien in de maatschappij. Werk is daarin een cruciale factor. XHC is bereid mee te denken en aanpassingen te doen. Het bedrijf bewijst dat daarmee op menselijk, maatschappelijk en economisch vlak winst kan worden geboekt. Dat verdient beslist navolging.”

Meer informatie

Heeft u ook belangstelling? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Werkgevers-Servicepunt Achterhoek via telefoonnummer 088 3650400.


Terug
naar boven