Terug naar de vorige pagina

19 december 2018

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ voor mensen met een beperking in de Achterhoek

2 meiden liggen op een judomat

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt. Met sport zorgen we er samen voor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in onze samenleving. In 2019 organiseert Achterhoek in Beweging het sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’. De bedoeling is om sporters met een beperking te laten kennismaken met al het sportaanbod dat de Achterhoek rijk is. Sportaanbieders in de Achterhoek kunnen zich hiervoor tot eind januari 2019 aanmelden via www.kiesjeuniekesport.nl.

Op www.unieksporten.nl zijn inmiddels meer dan veertig Achterhoekse sportaanbieders te vinden die mensen met een beperking goede sportmogelijkheden bieden. Cöordinator Alexander Tempels van het platform Uniek Sporten Achterhoek: “Met ons sportloket brengen we sporters en sportaanbieders succesvol samen. Ik weet zeker dat er nog veel meer aanbieders en sporters zijn die elkaar iets moois kunnen bieden!”

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’

‘Kies je Unieke Sport’ is een korte sportcursus van drie trainingen voor mensen met een beperking. De sportaanbieders in de Achterhoek organiseren dit. De bedoeling is om de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders en het sportaanbod. En ook om de sportparticipatie te verhogen en te stimuleren. Alexander: “Slechts 34% van de mensen met een beperking sport wekelijks, tegenover 59% van de mensen zonder beperking. ‘Kies je Unieke Sport’ is een laagdrempelige manier om te ontdekken wat ze leuk vinden!”

Deelname sportaanbieders

Sportaanbieders die deel willen nemen organiseren in april/mei 2019 een of meerdere sportcursussen voor mensen met een beperking. Alexander: “De invulling van de cursus is volledig aan de sportaanbieder. Je kunt de unieke sporters aan laten sluiten bij een bestaande trainingsgroep of een nieuwe beginnersgroep oprichten. Ook bepaal je als sportaanbieder zelf op welke dagen en tijden de trainingen plaatsvinden in de periode april/ mei 2019. De coördinatie, communicatie en promotie van ‘Kies je Unieke Sport’ ligt in handen van het platform Uniek Sporten Achterhoek. Ook werven wij deelnemers. Zij kunnen zich vanaf februari 2019 via ons platform inschrijven.”

Meer informatie en aanmelden

Sportaanbieders in de Achterhoek die willen deel nemen aan ‘Kies je Unieke Sport’ kunnen zich inschrijven via www.kiesjeuniekesport.nl. Mensen met vragen kunnen  terecht bij Alexander Tempels. Hij is bereikbaar via alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of op telefoonnummer 06 – 28 06 21 14. Alexander: “Hoe meer sportaanbieders, hoe beter. Want samen brengen we de Achterhoek graag in beweging. Ook voor mensen met een beperking!”


Terug
naar boven