Terug naar de vorige pagina

6 december 2018

Felicitaties voor Den Diek na winst titel Dorpshuis van het Jaar!

Beker voor Dorpshuis van het Jaar Den Diek

Afgelopen zaterdag won Sociaal Cultureel Centrum Den Diek uit Lichtenvoorde de titel Dorpshuis van het Jaar. Wethouders Marieke Frank en Jos Hoenderboom zijn hartstikke trots: “Namens het college van B&W feliciteren we Den Diek met deze mooie prestatie. Een aantal jaar geleden is het beheer van Den Diek geprivatiseerd. Het bestuur van de opgerichte stichting heeft daarna durf getoond en een eigen concept neergezet. Deze titel is een fantastische beloning voor dat werk. Het is geweldig dat we deze prijs in Oost Gelre houden!”

De winst was niet alleen te danken aan een goede score van de vakjury. De vele publieksstemmen die Den Diek wist binnen te halen zorgden uiteindelijk voor het verschil. “Dat zegt veel over onze gemeenschap waarin we naar elkaar omkijken en elkaar helpen. De dorpshuizen in Oost Gelre zijn heel belangrijk voor de leefbaarheid. Niet voor niets won BMV Mariënvelde vorig jaar de verkiezing. En ook Den Diek is een goed voorbeeld. Een plek voor jong en oud waar je letterlijk ieder moment van de dag binnen kunt lopen. Den Diek geeft Lichtenvoorde kleur!” aldus de wethouders.

Verkiezing Dorpshuis van het Jaar

De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. Vorig jaar won BMV Mariënvelde de verkiezing. Den Diek was een van de zes inspirerende en innovatieve buurthuizen uit Gelderland die in de finale stonden. Zaterdag 8 december komt de uitzending van de finaledag op Omroep Gelderland. Bij Den Diek (Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde) wordt deze uitzending vanaf 20.00 uur samen gekeken op groot scherm. Daarna mag iedereen meevieren en proosten op de winst.


Terug
naar boven