Terug naar de vorige pagina

19 oktober 2018

Bijeenkomsten voor vrijwilligers in Oost Gelre over dementie

Een man en vrouw zitten samen op de bank

Dementie komt steeds vaker voor. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt deze ziekte.
Het grootste gedeelte van de mensen met dementie in Nederland woont nog thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Ook vrijwilligers binnen de gemeente Oost Gelre krijgen steeds meer te maken met mensen met (beginnende) dementie. Daarom organiseren we samen met Alzheimer Nederland twee informatiebijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn voor alle vrijwilligers die binnen de gemeente Oost Gelre als vrijwilliger te maken (kunnen) krijgen met mensen met (een vermoeden van) dementie. Bijvoorbeeld vrijwilligers die actief zijn in de verschillende inloopvoorzieningen, als chauffeur voor maaltijdbezorging of vervoer per electrocar of vrijwilligers bij de klussendienst of bibliotheek.

Bijeenkomst in Groenlo & Lichtenvoorde

De bijeenkomst op 29 oktober is in De Mattelier in Groenlo. U bent welkom om 14.15 uur en de bijeenkomst duurt tot 16.00 uur. De bijeenkomst op 30 oktober is in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. U bent welkom om 19.15 uur. De avond duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via: http://bit.ly/vrijwilligersbijeenkomstdementie. Aanmelden kan t/m 24 oktober.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Majda Letica van de afdeling Onderwijs, Welzijn & Zorg. Zij is bereikbaar via e-mail: m.letica@oostgelre.nl of telefoonnummer: (0544) 39 32 03.


Terug
naar boven