Terug naar de vorige pagina

5 oktober 2018

Regenboogvlag wappert bij gemeentehuis op Coming-Outdag!

Regenboog vlag bij het gemeentehuis

Aanstaande donderdag is het Coming-Outdag. Daarom hijsen we bij het gemeentehuis voor de tweede keer de regenboogvlag, het symbool van de LHBTIQ-gemeenschap. De coming-out kennen we ook wel als ‘het uit de kast komen’. Dat is het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender, interseksueel of queer (LHBTIQ) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Sinds 2009 besteden we jaarlijks op 11 oktober ook in Nederland aandacht hieraan. De Coming-Outdag is een dag waarop lokale initiatieven vanuit de LHBTIQ-gemeenschap in het zonnetje staan. In Oost Gelre startte afgelopen jaar de Facebookpagina ‘Goed Geaard’. Van daaruit ontstond een werkgroep die laagdrempelige activiteiten gaat organiseren. Dit doen zij onder het motto ‘sharing is caring’. De eerste bijeenkomst is op 12 oktober en die brengen we hierbij graag onder de aandacht!

Meet, Share & Care op 12 oktober bij City Lido in Groenlo!

De eerste Meet, Share & Care vindt plaats op vrijdag 12 oktober vanaf 19.30 uur  bij City Lido in Groenlo. Een avond voor iedereen (van jong tot oud) in het kader van geaardheid, diversiteit en jezelf zijn! Tijdens de avond stelt de werkgroep zich voor en deelt zij haar plannen. Wat zou jij willen zien of wat kan er beter in de Achterhoek? De werkgroep hoort het graag. Daarnaast zijn er drie inspirerende sprekers waaronder burgemeester Joris Bengevoord uit Winterswijk. De avond wordt gezellig afgesloten met een drankje.

Aanmelden en meer informatie

Let op! Er zijn een beperkt aantal plekken voor Meet, Share & Care op 12 oktober beschikbaar. Je kunt je opgeven door middel van een e-mail naar melaniegarstenveld@gmail.com. Vermeld daarin in ieder geval jouw naam en woonplaats. En schrijf gerust ook jouw motivatie om erbij te zijn op! Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/samengoedgeaard/.


Terug
naar boven