Terug naar de vorige pagina

4 oktober 2018

Ouders opgelet! Leuke en gratis activiteiten in oktober; maand van de opvoeding

Logo Maand van de Opvoeding

In oktober (de maand van de opvoeding) organiseert het Platform Preventie Jeugd verschillende activiteiten voor ouders, kinderen en professionals. Het thema van dit jaar: ‘Opvoeden is Samenspel’.

De gratis activiteiten zijn voor ouders, kinderen en professionals in de gemeenten Oost Gelre, Aalten, Berkelland en Winterswijk. Aanmelden voor één of meer activiteiten kan via de pagina Oktober: de maand van de opvoeding!.

Mindset voor kinderen van de basisschool – een workshop voor ouders

Hoor jij thuis ook weleens: “Het lukt mij toch niet” of “Dit kan ik niet!”. In deze workshop kijken we samen hoe je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind het beste uit zichzelf haalt. Mindset is de overtuiging die mensen hebben van hun intelligentie, kwaliteiten en talenten en de veranderbaarheid daarvan. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert. Een groeimindset daarentegen zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. In de workshop gaan we in op deze theorie en krijg je allerlei praktische tips om hier thuis mee aan de slag te gaan. De workshop is op maandag 8 oktober van 19.45 – 22.00 uur in het Hart van Grolle, Beltrumsestraat 17 in Groenlo.

PEERtoftheater: Buurvrouw en Buurvrouw

Een grappige, muzikale voorstelling over 2 verschillende buurvrouwen. Ze kunnen niet met en zonder elkaar en doen dingen op hun eigen manier. Toch kunnen ze veel van elkaar leren en hebben ze elkaar hard nodig! Deze theatervoorstelling is op woensdag 10 oktober, van 15.00 – 15.45 uur in het Kulturhus aan de Terborgseweg 5 in Dinxperlo.

Theatervoorstelling “Welkom in puberland”

Stuiterende pubers of juiste slome duikelaars in huis. Soms is de gezelligheid dan ver te zoeken. En om het toch een beetje leuk te houden, kun je af en toe best eens wat tips gebruiken en adviezen ontvangen.

De voorstelling gaat over wat pubers leuk vinden, waarom ze zo doen. Maar ook over hoe je ellende met alcohol, drugs of gameverslaving kunt voorkomen. En is bedoeld voor ouders van kinderen in groep 7 of 8 en de brugklas. Welkom in Puberland geeft je nieuwe energie om samen met je (aanstaande) puber een weg te vinden en een rol die bij jullie past om samen door deze bijzondere levensfase te gaan.

Je bent van harte welkom op maandag 15 oktober van 20.00 – 22.00 uur bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.

Theatervoorstelling “Loverboys”

Kom naar de voorstelling ‘Loverboys’ en maak kennis met de loverboys van nu. De nieuwe generatie loverboys pakt het heel anders aan. De tijd van mooie cadeaus en meiden verliefd maken is voorbij. Hoe gaan ze te werk? Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer van een loverboy wordt? En wat moet je doen als het te laat is? Kom naar de voorstelling op donderdag 18 oktober van 19.00 – 20.20 uur in de Van Gellicumzaal van het Assink Lyceum, Julianastraat 12a in Neede.

Aanmelden

Graag even aanmelden voor één of meer activiteiten via het nieuwsbericht over de maand van de opvoeding op www.sameninoostgelre.nl.

Het Preventie Platform Jeugd

Het platform is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek, ook in de maand van de opvoeding. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Preventie Platform via info@preventieplatform.nl.


Terug
naar boven