Terug naar de vorige pagina

4 oktober 2018

Bijeenkomsten voor vrijwilligers over dementie op 29 en 30 oktober

Een man en vrouw zitten samen op de bank

Dementie komt steeds vaker voor. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt deze ziekte. Het grootste gedeelte van de mensen met dementie in Nederland woont nog thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Ook vrijwilligers binnen de gemeente Oost Gelre krijgen steeds meer te maken met mensen met (beginnende) dementie.

De gemeente Oost Gelre wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen, ook als zij dementie hebben. Daarom willen wij een dementievriendelijke gemeente worden. Vrijwilligers die actief zijn binnen onze gemeente, kunnen daarin ook een belangrijke rol spelen.

Doel van de bijeenkomsten

We geven u informatie over dementie en de signalen ervan, maar ook omgangstips en wat u kunt doen met signalen van dementie. Ook informeren we u over de initiatieven in Oost Gelre om een dementievriendelijke gemeente te worden. We organiseren de bijeenkomst samen met Alzheimer Nederland.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Oost Gelre die als vrijwilliger te maken kunnen krijgen met mensen met (een vermoeden van) dementie. Bijvoorbeeld vrijwilligers die actief zijn in de verschillende inloopvoorzieningen, als chauffeur voor maaltijdbezorging of vervoer per electrocar of vrijwilligers bij de klussendienst of bibliotheek.

Programma 29 oktober – De Mattelier Groenlo

14.15 uur:     inloop
14.30 uur:     opening door de gemeente Oost Gelre
14.45 uur:     inhoudelijk programma met spreker
15.20 uur:     korte pauze
15.30 uur:     voortzetting programma spreker + ruimte voor vragen
15.55 uur:     afsluiting

Programma 30 oktober – Gemeentehuis Lichtenvoorde

19.15 uur:     inloop
19.30 uur:     opening door gemeente Oost Gelre
19.45 uur:     inhoudelijk programma met spreker
20.20 uur:     korte pauze
20.30 uur:     voortzetting programma spreker + ruimte voor vragen
20.55 uur:     afsluiting

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via: http://bit.ly/vrijwilligersbijeenkomstdementie. Aanmelden kan t/m 24 oktober.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Majda Letica van de afdeling Onderwijs, Welzijn & Zorg. Zij is bereikbaar via e-mail: m.letica@oostgelre.nl. of telefoonnummer: (0544) 39 32 03. In Oost Gelre is ook de ‘Wegwijzer dementie’ beschikbaar, voor informatie en praktische hulp bij dementie. U kunt de folder vinden op www.sameninoostgelre.nl of afhalen bij het gemeentehuis.


Terug
naar boven