Terug naar de vorige pagina

16 mei 2018

De Formulierenbrigade is er voor u!

Jan Rietman (l) en Larry Engel van de Formulierenbrigade

Hulp nodig bij het invullen van formulieren? Loop binnen bij de Formulierenbrigade.

Sinds 5 jaar bestaat de Formulierenbrigade van de stichting Schuldhulp Op Maat. Sinds kort zijn de vrijwilligers Larry Engel en Jan Rietman naast elke donderdag in Lichtenvoorde ook elke maandag in Groenlo te vinden. U kunt bij hen terecht als u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of uw administratie.

De Formulierenbrigade is voor alle inwoners van Oost Gelre die een vraag hebben over het invullen van formulieren. Larry: “Mensen kunnen gewoon binnenlopen. Het is heel laagdrempelig. Als we kunnen helpen, doen we dat. We sturen mensen niet weg. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen op het gebied van de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), maar ook over de gemeente (bijvoorbeeld de Wmo).”

Waarvoor kunnen inwoners bij jullie terecht?

“Veel mensen vinden het lastig om formulieren van de SDOA of gemeente in te vullen. Bijvoorbeeld bij een aanvraag bijzondere bijstand. Ze begrijpen de vragen niet altijd en weten soms ook niet wat ze waar in moeten vullen. Wij kunnen ze daarbij helpen. Voor nieuwkomers is het helemaal lastig te begrijpen hoe de regels in elkaar zitten. Het is dan fijn als ze bij ons kunnen aankloppen en op weg worden geholpen”, aldus Jan.

Hoe blijven jullie goed op de hoogte?

Larry vertelt: “We hebben een groot netwerk, zodat we van alles en iedereen op de hoogte blijven. Daarnaast hebben we regelmatig contact met bijvoorbeeld verschillende afdelingen binnen de gemeente. Zo zaten we vorige week nog om tafel met het Wmo-loket om afspraken te maken.”

Waarom zetten jullie je in voor de Formulierenbrigade?

Jan: “Omdat je mensen kunt helpen. Ze komen vaak zenuwachtig binnen en moeten een hoge drempel over. Als je ze dan kunt helpen, zodat ze met een glimlach de deur weer uitlopen, dan is mijn dag goed.” Larry: “We halen er nog steeds veel voldoening uit. Het is een uitdaging om iedereen te helpen. En we vormen daarbij met z’n tweeën een goed team.”

Weten inwoners jullie goed te vinden?

Jan: “Ja. Het wordt steeds drukker. We hebben een goed netwerk opgebouwd en mensen horen vaak via via over ons en komen dan toch een keer binnenlopen. We zijn daar heel blij mee en nodigen iedereen uit om gewoon bij ons aan te kloppen als ze een vraag hebben. Zoals al eerder gezegd: als we kunnen helpen, doen we dat.”

Wanneer en waar kunnen inwoners bij de Formulierenbrigade terecht?

  • Elke maandag van 10.00 – 12.00 uur in gezondheidscentrum Den Papendiek in Groenlo
  • Elke donderdag van 10.00-12.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde

U kunt zonder afspraak terecht.


Terug
naar boven